myspace-logo-red Društvena mreža MySpace, koja se već duže vrijeme bori za opstanak na tržištu, je u potrazi za novim vlasnikom te se nada da će ga do ponedeljka imati. Prema pisanju američkih medija, News Corp, medijskog magnata Rupert Murdoc-a, u čijem je vlasništvu je društvena mreža, traži 100 milijuna dolara za MySpace, što je mnogo manje od onoga što su oni platili. News Corp. se nada da će uspjeti privući nekoliko investicijskih tvrtki i tvrtki koje žele da kupe dio MySpace-a ili cijelu društvenu mrežu.

News Corp. je 2005 godine platio za MySpace 580 milijuna dolara. U to vrijeme ta kupnja se činila solidnom investicijom, međutim, pojavio se Facebook koji je izrastao u ubjedljivo najpopularnije društveno odredište. Ogroman broj MySpace korisnika je napustilo mrežu kako bi se pridružili Facebook-u.

Krajem prošle godine, News Corp je pokušao sa redizajnom i novim fokusom na zabavu i glazbu, ali ni to nije dalo očekivane rezultate. U posljednje vrijeme došlo je do otpuštanja većeg broja zaposlenih što je bio jasan znak da će MySpace vrlo brzo ići na prodaju.

Prema navodima medija, postoji nekoliko zainteresiranih za stjecanje nekadašnjeg giganta društvenog umrežavanja MySpace. U potencijalne kupce spadaju: THL Partners, Redscout Ventures i Criterion Capital, koji je vlasnik društvene mreže Bebo. Također, Kineska Internet holding kompanija, Tencent, je prema nekim navodima također zainteresirana.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti što će novi vlasnik učiniti sa društvenom mrežom MySpace.