Panasonic Kompanija Panasonic planira otpustiti 17.000 radnika do kraja ožujka 2013 godine. Ovo dolazi kao posljedica reorganizacije poslovanja koja treba da rezultira poboljšanje profitabilnosti, navodi se u priopćenju najvećeg svjetskog proizvođača plazma televizora. Trenutni broj zaposlenih u kompaniji je 366.937 a nakon smanjenja on bi trebao da bude 350.000, navodi se u priopćenju kompanije Panasonic.

Ovaj plan o otpuštanju dolazi nakon što je Panasonic za 664.8 milijardi jena kupio udio u kompanijama Sanyo Electric Co i Panasonic Electric Works Co kako bi poboljšao svoje poslovanje koje se odnosi na energetiku. Tvrtka se također bori da održi svoje TV poslovanje profitabilnim jer konkurencija ja postaje sve jača i jeftinija a to se posebno odnosi na kompanije Sony i Južno Korejski Samsung Electronics Co.

Prema ocjenama analitičara oo restruktuiranje je bilo neizbježno nakon akvizicija a mnogi procjenjuju da bi Panasonic još više trebao da poveća svoju konkurentnost s obzirom na nadolazeće konkurente sa prostora Koreje i Kine.

Panasonic navodi kako su njihovi prihodi za četvrti kvartal pali za 41 milijardu jena, dok profit za proteklu godinu iznosi 305.3 milijarde jena (3.7 milijardi dolara) što je nešto manje nego su bile prognoze (310 milijardi jena).