imgsyy Toliko je novih operativnih sistema koje možete izabrati danas da je zaista teško odlučiti se za samo jedan, posebno ako ste ljubitelj open-source.

Međutim, nedavno je Always Innovating kreirala opciju koja omogućava korisnicima da izbegnu potpuni izbor. Nova platforma koju je kompanija nedavno demonstrirala na YouTube, kombinuje Canonical Ubuntu i Google Android i Chrome OS sa sopstvenim, prilagođene Linux operativnim sistemom, i nudi quad-boot alternativu.

Da, to su četiri operativna sistema u jednom. Datoteka je veličine 2.04 GB i možete je preuzeti besplatno sa Always Innovating sajta.

Četiri operativna sistema u jednom

Nazvan Super Jumbo, je nova ponuda dizajnirana za Beagle Board, open-source kompjuter sa visokim performansama i malom potrošnjom, proizveden od strane zajednice u kojoj deluje i nekoliko zaposlenih kompanije Texas Instruments a distribucija se vrši preko Digi-Key, koji je jedan od vodećih internacionalnih distributera. Kompjuter se prodaje po ceni od 149 dolara. Bigl Board je kompjuter bez ventilator, zasnovan na TI OMAP3530 system-on-a-chip, koji koristi ARM Cortex-A8 jezgro.

Kompjuter je takođe, kompatibilan sa Always Innovating Touch Book i Smart Book hardverom, Super Jumbo je jedna slika koja obezbeđuje četiri operativna sistema u potpunosti optimizovana za treću generaciju OMAP čipova:

  • Google Android 2,3 ili Gingerbread,
  • Ubuntu Linux 10,10, ili Maverik Meerkat;
  • Chrome OS
  • Always Innovatin AIOS

Ovo je prvi put da je Chrome OS objavljen za OMAP3 generaciju procesora, navela je kompanija.

Super Jumbo koji dolazi u paketu sa stotinama drugih aplikacija, i može da istovremeno raditi sa sva četiri operativna sistema a zatim se prebacivati između njih bez restartovanja ili bilo kakvih gubitaka performansi. Svaki operativni system se može podesiti tako da se učitava po podrazumevanoj vrednosti.

Više o ovim sjajnim mogučnostima koje nudi Super Jumbo možete pogledati na video demonstraciji: