Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Primanje novca putem PayPal-a napokon dostupno i korisnicima iz Bosne i Hercegovine

9 0 komentara

paypal Nakon što je PayPal nedavno omogućio primanje novca na PayPal korisničke račune u Hrvatskoj, dobra vijest konačno stiže i za korisnike u Bosni i Hercegovini.

Sada svi korisnici PayPal servisa iz Bosne i Hercegovine mogu osim slanja novca mogu primati i uplate preko PayPal-a te novac poslije podići preko prijavljene kreditne kartice.

Kako PayPal funkcioniše

PayPal je Internetski orijentirana kompanija koja omogućava da se uplate i novčani prijenosi obavljaju u potpunosti preko Interneta. PayPal je započeo kao alternativa tradicionalnim „papirnim“ metodama kao što su čekovi i novčani ugovori. PayPal je vrsta „klijent-klijentu (person-to-person, P2P)“ usluge. P2P način plaćanja omogućava bilo kome tko ima e-mail adresu da pošalje novac nekom drugom tko također ima e-mail adresu.

Kao i na svakom servisu otvara se korisniči račun, a tokom procesa otvaranja korisničkog računa morate upisati broj kreditne ili debitne kartice (na primjer VISA electron). Za plaćanje je dovoljna bilo koja kartica (debitna ili kreditna), a za primanje novaca u pravilu je potrebna VISA elektron kartica. Novčani iznos se može prebaciti direktno sa tekućeg računa banke ili koristeći kartice. Otvaranjem korisničkog računa na Paypalu automatski imate mogućnost plaćanja, a za primanje novca morate aktivirati posebnu opciju primanja. PayPal je primjer posrednika u plaćanju koji olakšava i omogućava svjetsku Internet ekonomiju.

paypalba1m

Kako primati novce na Paypal račun?

Bez obzira da li prodajete proizvode ili usluge na web stranici, morate imati omogućenu prodaju putem web trgovine. Možete koristiti različita e-commerce riješenja. Većina CMS sustava (Joomla, WordPress…) i skripti danas nude dodatke koji omogućuju online prodaju. Većina dodataka i skripti daje mogućnost povezivanja s Paypal sustavom. Kada vaš kupac u košaricu stavi sve što želi kupiti kreće u check-out u toku kojeg ga skripta prebacuje na Paypal stranicu. Unutar Internet preglednika je zabilježeno koji iznos korisnika kupuje i nakon što se korisnik prijavi na Paypal stranicu i potvrdi kupovinu iznos će biti prebačen na vaš Paypal račun.

Potrebno je napomenuti da novac koji primite preko PayPal ne možete proslijediti na kreditnu karticu prije nego što prođe barem 30 dana, to je prema pravilima PayPal-a, provizija pri prebacivanju novca iznosi 5 dolara, a sam proces može trajati od 5 do 7 dana. Zbog toga se povlaćenje isplati tek za veće iznose, a ne i za pojedinačne kupovine manje od 50 ili 100 dolara. Povlačenje novca na karticu radite na Paypal stranici, opcija “Withdraw money”.

Više o PayPal servisu možete pročitati na Wikipedia a informacijae o novoj usluzi za korisnike iz Bosne i Hercegovine možete pronaći na PayPal.com stranici nakon prijave putem vašeg korisničkog e-maila i lozinke.

paypalba2m

9 0 komentara to 'Primanje novca putem PayPal-a napokon dostupno i korisnicima iz Bosne i Hercegovine'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Primanje novca putem PayPal-a napokon dostupno i korisnicima iz Bosne i Hercegovine'.

  1. […] sajtovi poput eBay, zahtjevaju da imate PayPal račun preko kog bi se vršilo plaćanje. Od skoro Hrvatska i BiH imaju mogućnosti da osim slanja novca mogu i primati uplate preko PayPal-a, te novac poslije podići preko prijavljene kreditne kartice. PayPal će obraditi vaše transakcije […]

  2. kako da prebacim pare sa pay pala na bankovni racun

    jozed

    19 okt 14 at 16:24

  3. […] + "//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); PayPal je postao sinonim za "plaćanje na Internetu” i nakon svih godina kompanija i dalje raste, […]

  4. koliko treba vremena da novac zaradjen na online zaradi prikaze na mom pay pal acountu i kako da ga prebacim na kreditnu karticu nakon i ako dodje HVALA

    ennid

    27 mar 12 at 09:47

  5. Pozdrav,

    Odgovor na vaše pitanje možete pronaći na našem novom besplatnom servisu Ko Pita – Ne Skita. Odgovor se nalazi pod pitanjem “Primanje novca putem PayPal-a

    Molimo vas da ubuduće sva pitanja postavljate putem ovog našeg potpuno besplatnog sistema.

    Online Tržište

    admin

    27 mar 12 at 14:35

  6. pozdrav,prilikom registracije na paypal nisam obraćao pažnju na polje država tako da mi je sada Finska umjesto Bosna i Hercegovina,imam novac na paypal ali kada idem na opciju withdaw nažalost samo je stavka finska i usa,kontaktirao sam paypal,oni su provjeravali moje podatke ali apsolutno ništa nisu promijenili,pitanje je kako da prebacim novac i zatvorim račun da bih otvorio novi sa državom BiH

    Amir

    22 jul 12 at 16:18

  7. Pozdrav Amire,

    Vrlo interesantan problem.

    Odgovor na vaše pitanje možete pronaći na našem besplatnom servisu Ko Pita – Ne Skita!?” pod naslovom Kako promijeniti polje Država u PayPal računu?

    admin

    22 jul 12 at 22:49

  8. Pozdrav!

    Da bih prodavao svoje ručno rađene proizvode (sajt etsy.com) da li treba da otvorim individualni ili poslovni nalog na PayPal-u i da li mogu da ga vežem za individualni bankovni račun ili moram da ga otvorim na firmu. Hvala!

    Rade

    7 feb 13 at 21:11

  9. Pozdrav,

    odgovor na vaše pitanje možete pronaći na našem besplatnom servisu Ko Pita – Ne Skita!?

    Online Tržište

    admin

    8 feb 13 at 22:36

Ostavi komentar