download Od 24 do 30 jula ove godine, u Banja Luci će se održati konferencija o Linux-u, “DebConf11”. Svoje prisustvo su najavili najeminentniji programeri i stručnjaci iz celog sveta a tu će biti i dobro poznati Mark Shuttleworth kao i predstavnici kompanija Google, HP, Intel i ostalih.  Na konferenciji će se razmenjivati iskustva o mogućnostima za razvoj Linux-a a planirani su i razni edukativnih programi, predavanja i seminari.

Banja Luka je ovu čast da bude centar Linux sveta izborila u konkurenciji gradova Munich i Quito.

DebConf je godišnja konferencija za Debian saradnike i zainteresovane korisnike. Odlike prethodnih Debian konferencija su govornici i učesnici iz celog sveta koji razmenjuju svoja iskustva i mogućnosti u daljem razvoju Linux-a.

Debian GNU/Linux je besplatan i otvoren operativni sistem, vrlo bezbedan jer praktično da za njega nema virusa a tako]e je i veoma brz. Svakim danom, Linux ima sve više i više korisnika, sada ga koriste Američka vojska, Francuska Vlada, Nemačka Vlada, čak je i kampanja Američkog predsednika Obame rađena na Linuxu. Njegova važnost se ogleda i u tome da je prošle godine, Vladimir Putin naredio da sve državne institucije Rusije moraju preći na Linux do 2015 godine.

Registracija i ostale instrukcije na zvaničnoj stranici DebConf11.