images (1) Online Dating sajt Match.com, dao je ponudu za kupovinu akcije Francuskog Online Dating sajta Meetic.

Match.com već poseduje dio akcija Meetic a kupovina većinskog paketa bi za Match.com bio najbolji način da proširi svoje poslovanje u Evropi, ističe Arnaud Riverain, finansijski analitičar i osnivač GreenSome Finance.

Match.com je prodao svoje Evropske operacije 2009 godine Meetic-u u zamenu za 27 odsto udela u kompaniji.

Pre toga je Match.com pokušavao da samostalno gradi svoje Evropsko poslovanje ali nije uspeo u tome, navodi Arnaud Riverain.

Match.com je ponudio 15 evra (21 dolar) u gotovini za svaku Meetic dionicu i premiju od oko 11,6 odsto na cenu zatvaranja u petak, navodi se u saopštenju. Ovom ponudom vrednost Meetic-a iznosi oko 347 miliona evra.

Match.com očekuje da će podneti javnu ponudu Francuskom regulatoru u roku od dve do tri nedelje, navodi se u saopštenju. Ono što je za sada poznato jeste da je osnivač i predsednik kompanije Meetic, Marc Simoncini, sklopio sporazum sa Match.com u kome se obavezuje na prodaju oko 3,7 miliona akcija, što predstavlja oko 16 odsto ukupnog broja preostalih deonica. Prema ovom sporazumu, on će zadržati još 1,6 miliona akcija i ostati član Meetic Odbora, navodi Match.com.

Prošle godine, Marc Simoncini je pokušao da proda svoju udeo u Meetic-u, ali nije bio u stanju da pronađe dovoljno dobru ponudu.

Ova Match.com ponuda nije predmet minimalnog uslova na tenderu, tako da neće zavisiti od odobrenja malih akcionara.

Match.com trenutno upravlja Online Dating sajtovima u 25 zemalja, dok Meetic posluje u 16 i sve su u Evropi.