online-scam Partner with Paul (www.partnerwithpaul.com) je jedan od programa sa kojima možete da ostvarite online zaradu. Kako se navodi na web sajtu, "Ono što nudim jeste realan plan koji vam može pomoći da zaradite od 500 do 5000 dolara mjesečno".

Međutim, u ove riječi Paul Myers-a ne treba da povjerujete. Nikada nećete zaraditi 5000 dolara jer se radi o online prijevari. O čemu se zapravo radi.

Better Business Bureau (BBB) ​​je mjesto na kom možete saznati više o legitimnim poslovanjima. Ako je neko poslovanje registrirano na BBB, i spada u viši razred, onda mu se može vjerovati. Kada krenete sa trećim korakom na Partner with Paul sajtu, (oni vas šalju na www.theonlinebusiness.com), možete vidjeti objašnjenje o njihovom BBB certifikatu i prema njima, to je A+ certifikat. Također, tu je i link koji vodi na BBB sajt i daje pregled A+ certifikata na kojem se može vidjeti da i Partner with Paul program ima BBB A+ certifikat.

Međutim, da li ste provjerili detalje iznad certifikata? Pažljivo provjerite imena tvrtki na BBB sajtu koji ste otvorili pomoću linka sa sajta Partner with Paul. Možete primijetiti da A+ certifikat ne pripada Partner with Paul, već on pokazuje A+ certifikat neke druge tvrtke kao svoj i tako vara svoje posjetitelje. Ako izvršite pretraživanje BBB web sajta u vezi sa Partner with Paul, vidjet ćete stvarnu situaciju. Partner with Paul spade u F razred poslovanja a sam BBB navodi "ovo poslovanje se na svom web sajtu www.partnerwithpaul.com lažno predstavlja kao BBB akreditirano poslovanje. 1. listopada 2009 godine, BBB je zatražio da ovo poslovanje prestane sa svim neovlaštenim korištenjima BBB imena i logotipa na svom web sajtu i svojim promotivnim materijalima. Partner with Paul nije BBB akreditirano poslovanje".

Na sajtu partnerwithpaul.com, možete primijetiti rečenicu "Neću vam tražiti novac. Vi zaista nemate šta izgubiti". Ohrabrujuće, međutim, to baš i nije tako jer u procesu registriranja, nakon što unesete ime i e-mail i kliknete dalje, na drugoj stranici, se od vas taži da poručite njihov “Work At Home Kit", da bi na trećoj stranici od vas bilo traženo da uplatite 19.5 dolara za troškove slanja “Work At Home Kit”. “Work At Home Kit” sadrži knjižicu od 12 stranica, jedan CD i jedan DVD. DVD je prezentacija o prednostima rada od kuće, CD sadrži audio kolekciju uspješnica onih koji su uključeni u ovaj online poslovni sustav.

Ako ne vratite ovaj “Work At Home Kit" u roku od 90 dana, oni će vam naplaćivati 39,95 dolara mjesečno. Također, troškove povrata opet plaćate vi. U početku, je isticano kako se od vas neće tražiti novac i kako nemate šta da izgubite, međutim, kao što može vidjeti to nije tako. Jedini ovde tko ne gubi ništa nego naprotiv jeste Partner with Paul program.

Ljudi se koriste raznim načinima da bi zaradili novac. Partner with Paul je jedan od programa za zaradu novca na Internetu, i on će stvarno zaraditi novac, ali ne korisnicima nego samo vlasniku ovog program.

Ponavljam, ovaj sajt, Paul Myers i kompletan program su prijevara.