foxconn-logoProizvodni pogon kompanije Foxconn u gradu Chengdu u Kini, poznatom po tome da sklapa Apple uređaje, pogodila je eksplozija. Prema navodima Kineskih medija, u eksploziji do koje je došlo u petak oko 19 sati po lokalnom vremenu, poginulo je dvoje ljudi a ozlijeđeno 16 osoba.

Foxconn navodi da je situacija pod kontrolom vatrogasaca a "uzrok eksplozije se istražuje od strane lokalne policije."

Tvrtka je priopćila da surađuje sa policijom i da je proizvodnja obustavljena dok se istraga ne završi. Područje je evakuirano radi otrovnog dima, a uzrok ekplozije je za sada nepoznat. Kineski izvori pak navode da eksplozija nije posljedica ljudske pogreške. Poznato je da je eksplozija nastala u odjelu zaduženom za proizvodnju iPad 2 uređaja, pa je tako kompanija Apple na svom sajtu već najavila kašnjenje u distribuciji uređaja.

Kako je u trenutku eksplozije u tvorncii bilo više stotina radnika, strahuje se da podaci o ukupno 18 žrtava možda nisu konačni.

Foxconn, najveći proizvođač potrošačke elektronike za skoro sve svjetske brandove među kojima je i Apple, postao je poznat po prošlogodišnjim samoubojstvima radnika uzrokovanih lošim uvjetima rada a ova eksplozija će ponovo da uzburka svjetsku javnost po tom pitanju.