sonyps3hackedatlast1 Milijuni korisnika PlayStation-a opet su u stanju pucati, boriti se i utrkivati se na svom putu kroz online svjetove nakon što je Sony vratio u funkciju svoj online gaming servis na mnogim tržištima. Osnovni servis na PlayStation Network i Qriocity je nakon više od tri tjedna uključen za korisnike u Sjevernoj Americi, Europi, Bliskom Istoku, Australiji i Novom Zelandu, dok će korisnici u Aziji morati malo duže čekati na omogučavanje usluge.

Krajem prošlog mjeseca Sony je morao da zatvori ovaj servis nakon što je otkriveno da su nepoznati hakeri provalili i pokupili lične podatke milijuna korisnika.

PlayStation Network je platforma za online igre i kanal kroz koji Sony prodaje igre i druge sadržaje za konzole i mobilne uređaje. Qriocity je online servis za Sony-jeve umrežene proizvode koji nudi glazbu i video sadržaj.

Prva faza u sprovedena u SAD i Europi je prošla dobro, nije bilo većih problema. Servis je već dostupan korisnicima.

izjavio je Satoshi Fukuoka, glasnogovornik Sony Computer Entertainment u Tokiju.

Sony je također ponovo osposobio reprodukciju već iznajmljenih videa, "Music Unlimited" online streaming audio, pristupu uslugama trećih strana poput Netflix i Hulu, PlayStation Home i značajku chat. Potpuno osposobljavanje servisa očekuje se do kraja svibnja na ovim sada aktivnim tržištima. Korisnici u Aziji, uključujući Sony-jevo domaće tržište,Japan, još uvijek čekaju na popravak servisa.

Tvrtka se savjetuje sa regulatornim tijelima na svakom od tržišta na kojem djeluje prije nego što vrati servis u funkciju. Sony službeno ne treba suglasnost za ponovno pokretanje online usluge, no tvrtka je odlučila potražiti razumijevanje regulatora prije nego što to učini, navodi Satoshi Fukuoka.