images Voltage Pictures, producenti filma "The Hurt Locker", koji je dobio Oskara 2009 godine, tužili su 24.583 BitTorrent korisnika za preuzimanje filma.

Ovo je najveća BitTorrent tužba u istoriji. Druga po veličini BitTorrent tužba bila protiv 23.322 BitTorrent korisnica koji su preuzeli film "The Expendables".

Voltage Pictures sarađuje sa US Copyright Group, koja je poslovanje registrovano od advokatske firme Dunlap, Grubb & Weaver. US Copyright Group koristi tkz "plati ili …" antipiratsku šemu. Oni koriste prilagođeni softver za praćenje BitTorrent preuzimanja, evidenciju IP adrese, a zatim podnose tužbe kako bi od provajdera dobili identitet korisnika. US Copyright Group potom šalje pisma identifikovanim korisnicima, u kojima im prete tužbom ako ne plate poravnanje u iznosu između 1.000 i 3.000 dolara.

US Copyright Group je zbog ovakvog načina rada bila kritikovana, pa čak i tužena za angažovanje u prevari i iznudi.

Voltage Pictures je trenutno u procesu dobijanja ličnih informacija korisnika od strane ISP provajdera. Većina optuženih su Comcast pretplatnici (10.532), zatim Verizon (5.239), Charter (2.699) i Time Warner (1,750). ISP provajderi su uglavnom pristali da predaju oko 100 do 150 IP adresu mesečno za potrebe ove tužbe.

Drugim rečima, verovatno će biti potrebno nekoliko godina da ISP predaju informacije svih optuženih. Sad se nameće i pitanje, na koji vremenski period su ISP-ovi ograničeni da moraju da čuvaju lične podatke o korisnicima, a tu je takođe i pitanja o privatnosti.

Kada se sve sagleda, i nije neko iznenađenje da Voltage Pictures pokušava da nadoknadi gubitke zbog navodne piraterije u vezi sa filmom "Hurt Locker". Uprkos tome što je film dobio pozitivne kritike i bio izuzetno popularan, on je ipak uspeo da ostvari bruto zaradu od samo 49 miliona dolara.