sandisk-and-sony-to-expand-memory-stick-pro-and-memory-stick-micro-formats Kompanija SanDisk danas je objavila da kupuje Pliant Technology, proizvođača SSD, za oko 327 miliona dolara. Očekuje se da će ovaj posao biti zatvršen do kraja drugog kvartala 2011 godine.

SanDisk je ponudio svoje NAND fleš proizvode potrošačima. Proizvodi uključuju USB bazirane diskove i fleš kartice za mobilne uređaje, digitalne kamere, kamkordere, kao i interne memorije za muzičke plejere i sisteme za igranje.

Pliant prodaje SSD (solid state drive ) vrhunskih performansi baziran na SAS protokol. Ciljano tržište ovih proizvoda su visoke performanse zahtevane u poslovnim aplikacijama.

Izvršni direktor kompanije SanDisk, Sanjay Mehrotra, navodi da će stručnost koju ima Pliant sa stručnim aplikacijama i poslovanjima, itekako pomoći kompaniji da veoma brzo zaoume dobru poziciju na tom trzištu..

Naša napredna fleš tehnologija će dodatno upotpuniti prednosti koje sada Pliant ima i omogućiti nam poziciju lidera u pouzdanosti i performansama na poslovnom SSD tržištu,

navodi se u saopštenju kompanije SanDisk.

Joseph Unsworth, direktor istraživanja u Gartneru, navodi da poslovno SSD tržište je spremno za rast, pri čemu je projektovan prihod od 4,2 milijarde dolara u 2015 godini, što je ogromno povećanje u poređenju sa 994 miliona u 2010 godini.

Ovaj rast je podstaknut širenjem upotrebe MLC NAND tehnologije, koja će zahtevati veliku ekspertizu flash upravljanja kako bi se osiguralo uspešno usvajanje u poslovnim aplikacijama,

ističe Joseph Unsworth.