linkedin-picture-1 Prema novom podnesku, profesionalna društvena mreža LinkedIn je upravo povisila cijenu svoje IPO sa 32 do 35 dolara po dionici na 42 do 45 dolara po dionici. Ova najnovija cijena je povećanje od 30 posto nakon kojeg je vrijednost tvrtke sada veća od 4 milijarde dolara.

LinkedIn još uvijek nudi ukupno 7.840.000 dionice, i nada se da će uspijeti podići 406 milijuna dolara. LinkedIn navodi da će ova sredstva iskoristiti za opće korporativne svrhe, uključujući i obrtni kapital, prodajne i marketinške aktivnosti, opća i administrativa pitanja i kapitalne izdatke. Ostavljena je mogućnost da se sredstva također mogu koristiti i za akvizicije ili ulaganja u komplementarne tehnologije.

Dionicama profesionalne društvene mreže se počelo trgovati na burzi u New Yorku od četvrtka, pod simbolom LNKD. Ovo podizanje cijene LinkedIn je učinio jer njegovi eksperti očekuju pozitivnu reakciju Wall Street-a, hoće li biti tako ostaje da se vidi.

Inače, prihod mreže LinkedIn je u porastu, tvrtka je upravo izvijestila da je njen prihod u prvom kvartalu 2011 godine porastao za 110 posto, na 93,9 milijuna dolara. Neto prihod porastao je na 2,08 milijuna dolara, što je također povećanje u odnosu na 1,81 milijuna dolara iz prvog kvartala 2010 godine.