symantec-logo.jpg Symantec je objavio da je sklopio stupio sporazum o kupnji kompanije Clearwell Systems za oko 390 milijuna dolara, što je potez koji će poyicionirati Symantec na e-discovery tržištu. Symantec, najpoznatiji po svojim Norton sigurnosnim proizvodima za računala, će kombinirati Clearwell analizu i arhiviranje pravnih dokumenata s vlastitim Enterprise Vault e-discovery softverom.

Očekuje se da će tržište e-discovery softvera rasti po godišnjoj stopi od 14 posto, uz očekivanje da će dostići 1,7 milijarde dolara do 2014 godine.

Očekivanja su da se posao završi u rujnu. Ovim poslom Symantec dobiva tehnologiju koja će kompaniji pomoći u širenju svoje ponude na aplikacije i usluge za tvrtke i vladine agencije koje koje pomažu u pronalaženju podataka koji se često traže, iz pravnih ili neki drugih razloga.

Stjecanje kompanije Clearwell "dodatno povećava sposobnost Symantec-a da dostavlja prave informacije, pravim ljudima u pravo vrijeme, dok ujedno smanjuje ukupne pravne troškove po tom pitanju i ograničava rizik", izjavio je Deepak Mohan, viši potpredsjednik za upravljanje informacijama skupina na Symantec.

Symantec navodi da se Clearwell eDiscovery proizvod prirodno uklapa sa Symantec Enterprise Vault, s kojim je već integriran. Osim toga, kompanija navodi da će se tražiti i druge integracijske i prodajne mogućnost pogotovu sa NetBackup, Data-loss Prevention i Data Insight proizvodima.

Kompanija Symantec navodi da će dodati 200 zaposlenika iz Clearwell-a nakon što se stjecanje u potpunosti završi.