TweetDeckLogo1 Twitter je kupio TweetDeck za 40 milijuna dolara u gotovini i dionicama. Ovaj posao kompanije još nisu zvanično objavile iako je prema izvorima dobro upoznatim sa zbivanjima, ugovor već potpisan.  Također, ovo je čak10 milijuna dolara manji iznos od onoga koji se navodio u glasinama od prije mjesec dana.

U veljači se mnogo govorilo i o tome da je TweetDeck kupljen od strane UberMedia, vlasništvo Bill Gross-a, za nekih 30 milijuna dolara. Inače, UberMedia je prije TweetDeck-a radila aplikacije za Twitter, međutim, ubrzo nakon ovih glasina da stjecanju TweetDeck-a, Twitter je blokirao UberMedia aplikacije pod izgovorom da sumnja da se krše prava zaštitnog znaka, privatnost korisnika i ostalo.

TweetDeck je dosad bio Twitter klijent koji je modernizirao njegovu uslugu i koji je između ostalog uveo “promoted tweets” oglašavanje, gdje su tvrtke djelile zaradu.

TweetDeck je osnovao Ian Dodsworth 2008 godine u Londonu, a proteklih godina je primio investicije od The Accelerator Group i Betaworks u vrijednosti od 3,8 milijuna dolara.

Twitter agresivno provodi strategiju akvizicija u izgradnji paketa aplikacija. Kupio je Tweetie 2010 godine i pretvorio ga u Twitter za iPhone, 2008 godine kupuje Summize pretvara ga u Twitter Search, a sada TweetDeck.