wb-pictures-logo_large Warner Bros. Home Entertainment je danas objavio da je dogovorio kupovinu servisa za pronalaženje filmova Flixster, za zasada neobjavljen iznos.

Studio je izjavio da će omogućiti Flixster-u da radi nezavisno, ali da planira da proširi njegovu uslugu izvan sveta film na "vlasnički digitalni sadržaj i njegovu isporuku na sve povezane digitalne uređaje." Kao deo dogovora, Warner Bros. će takođe pripasti Flixster-ov sajt, koji se bavi filmskim novostima i kritikama, Rotten Tomatoes. Prema navodima, sajt će samostalno raditi nakon kupovine.

Warner Bros. je nedavno napravio niz poteza vezanih za distribuciju digitalnog sadržaja. Kompanija je nedavno najavila novu aplikaciju pod nazivom Digital Everywhere, koja će omogućiti korisnicima da organizuju i pristupaju digitalnih kopijama filmova sa bilo kog uređaja sa kog je aplikacija pokrenuta.

Studio je takođe jedan od osnivača Digital Entertainment Content Ecosystem, koji planira da predstavi novu platformu pod nazivom UltraViolet, krajem ove godine. Netflix i Microsoft, između ostalih, takođe su deo ove grupe. Servis će ponuditi Cloud skladište filmova kojem se može pristupati korištenjem televizora, računara, smartphone-a i konzola za video igre.

Osim toga, Warner Bros, je nedavno pokrenula i iznajmljivanje filmova preko Facebook-a, omogućavajući korisnicima da iznajmljuju filmove plaćajući sa Facebook Credits, direktno na sajtu.

Kupovina Flixster-a će nam omogućiti da unapredimo svoju strategiju i promovišemo inicijative koje će pomoći rast digitalnog vlasništva,

izjavio je Kevin Tsujihara, predsednik Warner Bros, Home Entertainment Group.