Prema najnovijim navodima, LivingSocial je ušao u razgovore sa bankarima oko javne trgovine dionicama kompanije a procenjena vrednost bi se kretala negde između 10 i 15 milijardi dolara.

LivingSocial je svoj život počeo kao Facebook aplikacija, ali je na kraju prerastao u veoma uspešan klon sajta za grupnu kupovinu, Groupon.

Groupon takođe planira da uskoro izađe u javnost sa svojim dionicama a prema navodima od inicijalne javne ponude očekuje da podigne 750 miliona dolara. Takođe, očekuje se da će ukupna vrednost biti negde oko 30 milijardi dolara.

Amazon je investirao 175 miliona dolara u LivingSocial u decembru 2010 godine a u aprilu je LivingSocial objavio da očekuje milijardu dolara prihoda u ovoj godini.

Groupon i LivingSocial se u poslednje vreme suočavaju sa veoma velikom konkurencijom kao što su Google i Facebook. Ova konkurencija rezultira da obe kompanije sve teže stiču nove e-mail pretplatnike a takođe ih tera da nude još bolje ponude za lokalne trgovce. Zbog toga mnogi poznavaoci tržišta smatraju da je ovo pravi trenutak za obe kompanije da izađu na berzu i iskoriste najbolji trenutak za postizanje najviše cene.