Microsoft je jučer objavio da je dostupan drugi Platform Preview za nadolazeći preglednik, Internet Explorer 10.Prvi Platform Preview objavljen je u travnju. U svojoj objavi Microsoft poručuje kako će IE10 imati isti HTML5 engine kao i Windows 8. Od novosti, programerima i dizajnerima će na raspolaganju biti nekoliko web-ready HTML5 tehnologija za izgradnju “lijepih, interaktivnih web aplikacija uz odlične performanse i sigurnost”.

Ono što je novo kod Platform Preview 2 jeste CSS 3 Positioned Floats, HTML5 drag-drop, File Reader API, Media Query Listeneri, podrška za HTML5 forme i proširena hardverska akceleracija. HTML5 Aplication poboljšanja, kao i mogućnost dostavljanja boljih performansi uz učinkovitije korištenje životnog vijeka baterije s novim tehnologijama kao što su Web Workers sa Channel Messaging, Async script support, i drugi. Također, sigurnost Web aplikacija je u mnogome poboljšana.

IE10 nastavlja putem IE9, omogućujući da web aplikacije rade mnogo bolje u pregledniku, bez korištenja plug-ins.

Microsoft je radio na povezivanju Internet Explorer 10 engine za renderiranje sa sustavom Windows 8. Microsoft očekuje da programeri koriste HTML5, JavaScript i CSS i za izgradnju novih aplikacije za Windows 8 a ovaj novi preglednik je još jedan alat za to. Trebate znati da ovaj novi Platform Preview nema traku sa alatima, nema adres bar-a, kao ni klasičan izbornik.

Sa Microsoft stranice možete preuzeti Internet Explorer 10 Platform Preview 2.