bing-xbox Microsoft Kinect za Xbox 360 će biti u mogućnosti da prima glasovne komande, tako da će korisnici moći glasom upravljati kontrolama svog televizora kao i potraživati TV sadržaj, priopćila je tvrtka u ponedjeljak na E3 gaming konvenciji u Los Angelesu.

Izgovarajući naredbe poput: "Xbox, home" ili "Xbox, games" korisnici će biti preusmjereni na odgovarajući ekran gaming uređaja. Korisnici će također moći da puziraju, zaustave i puštaju filmove sa sustavom glasovne kontrole.

Na videu možete vidjeti demonstraciju sustava glasovne kontrole za Xbox 360.

Microsoft je također najavio da će se dodati Bing kao tražilicu za konzolu. Ako korisnik kaže "Xbox, Bing, X-men", Bing će prikazati sve igre, filmove i kratke animirane filmove iz različitih platformi uključujući Netflix, Hulu Plus, ESPN i drugih, koji su relevantni sa upitom pretrage.

Također, tijekom konferencije za novinare kompanija Microsoft je pokazala igru Call of Duty Modern Warfare 3 i novu Kinect ponudu koja se zove Fun Labs, koja između ostalog omogućava korisnicima da odmah stvoriti digitalnu verziju sličnu sebi.

Kombinirajući kompletan sadržaj sa Bing-ovom stručnosti u duboko pretraživanju, Microsoft-ovom Tellme glasovnom tehnologijom i magijom koju pruža Kinect, mi ćemo biti u mogućnosti korisnicima omogućiti brz pristup ekspanzivnom katalogu zabave na Xbox Live,

navodi se na zvaničnom Bing blogu.