Da li je ovo prijenosni DVD ili 32GB USB drive? Zapravo to je oboje, ISOstick je normalan USB memory stick koji je prekonfiguriran sa softverom koji mu omogućuje da služi kao optički drive. Drugim riječima, možete jednostavno drag/drop ISO operativni sustav na njega, potom ga priključiti na računalo i boot-ati ISO kao da se radi o normalnom CD ili DVD-u. U stvari, možete kopirati više ISO datoteka na ISOstick i potom birati između njih sa ISOstick bootloader-om ("isosel").

Osim softvera, ne postoji neka razlika između ISOstick i tipičnih USB flash drive. ISOstick će se raditi u varijantama od 8GB do 32GB prostora za pohranu, stopa čitanja i pisanja 12.5MB/s i 6MB/s i hardverski read-only prekidač. Trenutno, uređaj prihvaća samo ISO image, tj., ne prihvata DMG, BIN ili neki drugi image, i ona mora biti pohranjena na FAT32 particiju (možete ako želite kreirati posebnu file system particiju).

Buduća ažuriranja mogu ukloniti ova ograničenja pošto ISOstick kreatori planiraju da ako dođe do proizvodnje uređaja (ako uspiju pronaći investitore, što ne bi trebao biti problem) da firmware bude open-source.

Trenutno, Kickstarter stranica projekta prikazuje da je 234 ljudi podržalo ovu ideju obećavši 34.289 dolara, što je fantastično s obzirom da je za pokretanje potrebno 25.000 dolara. Treba napomenuti da je ovo obećani novac ali da su velike šanse da on neće biti problem s obzirom da su preostala još 22 dana za prikupljanje novca od zainteresiranih financijera.

ISO stick će se prodavati po cijeni od 100 dolara (8GB), 175 dolara (16 GB) i 225 dolara (32GB).