Zynga, tvorac popularne online igre FarmVille ipak se sprema da uskoro izađe na burzu. Zynga očekuje oko milijardu dolara od inicijalne javne ponude, što bi mogao biti najveći izlazak na burzu ove godine. Iznos novca koji Zynga očekuje od IPO vjerojatno će se promijeniti nakon šro bankari odrede koliko dionica treba prodati i po kojoj cijeni. Taj proces obično traje tri do četiri mjeseca.

Kompaniju Zynga osnovao je 2007 godine Mark Pincus, a svoj prvi uspjeh kompanije je doživjela sa igrom Texas HoldEm Poker na Facebooku. CityVille, Empires & Allies, FarmVille i Mafia Wars su četiri najpopularnije aplikacije na Facebook-u. Kompanija ima 2.300 zaposlenih.

Zynga očekuje da će privući mnogo veći interes nego što je to bio slučaj sa izlaskom na burzu profesionalne društvene mreže LinkedIn, koja je u prvom danu udvostručila svoju vrijednost na 9 milijardi dolara, jer su njene igre postale kulturni fenomen. Oko 230 milijuna ljudi mjesečno igra zarazna Zynga igre kao što su FarmVille, CityVille i Texas HoldEm Poker. Fantastičan je podatak da 60 milijuna korisnika svakodnevno igra Zynga igre. Usporedbe radi, LinkedIn ima nešto više od 100 milijuna članova.

Zynga većinu svojih prihoda ostvaruje naplaćujući mali iznos za kupnju virtualnih stvari u igrama. Kompanija navodi da se njene igre poput FarmVille, CityVille i ostalih, igraju u 166 zemalja, i da se svake sekunde proda čak 38.000 virtualnih stvari.

Prihodi kompanije u prošloj godini iznosili su 597 milijuna dolara, što je ogroman porast u odnosu na godinu dana ranije kada je prihod bio  121.5 milijun, dok je samo u prvih tri mjeseca 2011 godine Zynga imala prihode od 235.4 milijuna dolara. Ovi prihodi su rezultat uspostavljenog partnersva s tvrtkama kao što je Netflix koji se oglašavaju u njenim igrama. Zarada kompanije Zynga u 2010 godini bila je 90.6 miliona dolara.