Čini se da Microsoft planira novi projekt pod nazivom Tulalip, i koji bi mogao biti servis koji je hibrid pretraživanja i socijalnog umrežavanja.

Na adresi socl.com, koji je u vlasništvu Microsoft-a, danas je na kratko osvanula početna stranica servisa Tulalip, koji se opisuje kao alat koji vam omogućuje da dijelite i pronalazite stvari lakše nego ikad.

Nakon što su uklonili početnu stranicu, prema svemu sudeći nove Microsoft-ove društvene mreže, na stranici je osvanula poruka koja kaže kako je socl.com interni dizajn projekta Microsoft Researcha tima koji je zabunom objavljen na webu.

Prije nego što je stranica sinuta, na njoj su se mogli vidjeti okvir za pretraživanje na vrhu stranice, ipred kojeg se nalazi riječ “Open”. Bilo je još nekoliko linkova na stranici koji nisu radili poput “See how it works”, “terms of service” i “Privacy Statement”. Također, na stranici su se nalazili gumbi za prijavu na Facebook i Twitter a  Twitter sign-in/authorization stranica potvrđuje da je Tulalip eksperimentalna applikacija Microsoft Research-a.

Kao što može da se vidi na slici, Twitter-ov autorizacija navodi da će Tulalip biti u mogućnosti da “ažurira vaš profil” i “postuje tweets umjesto vas” i ostalo, što zvuči kao da će servis nuditi neku vrstu alata za upravljenje socijalnim umrežavanjem. Gumb Facebook nije bio u funkciji.

Iako je još prerano spekulirati da je ovo nekakav Microsoft-ov odgovor na Google +, ipak ne može se oteti utisku da je tako pogotovu ako se zna da je Microsoft postao vlasnik domena social.com, prije dva tjedna , ubrzo nakon pokretanja Google +.

Možda je ovo projekt s kojim Microsoft planira da uđe u utrku u prostoru socijalnog umrežavanja u kom je Facebook i dalje suvereni vladar a Google + sve više privlači pažnju korisnika.