Kompanija PayPal je na MobileBeat 2011 konferenciji objavio da će podržati NFC kao novu mogućnost plaćanja sa mobitela. Kompanija je demonstrirala ovo mogućnost koristeći NFC Android widget koji ljudima omogućuje plaćanje tako što prislone dva telefona jedan uz drugi. Prema najavama iz kompanije, ovaj widget treba da se pojavi do kraja ljeta.

Za sada, plaćanje je omogućeno samo na Android uređajima. Cijela stvar radi vrlo jednostavno, dakle sve što treba da uradite jest da odaberete iznos transakcije, približiti uređaje i platite. Cijeli proces je prikazan na videu ispod.

Što se tiče samih transakcija, one su besplatne, naravno ukoliko se koriste bankovni računi za postojeći account na PayPal-u.

Možda je bitno spomenuti da ove transakcije rade isključivo sa mobitela na mobitel, a još uvijek se ne spominje plaćanje poslovanjima, kao što je to slučaj sa, u neku ruku, konkurentnim Square-om.

Današnja demonstracija je bila na Samsung Nexus S, ali uskoro treba da se na tržištu pojave i drugi NFC telefoni, kao što su BlackBerry Bold (9900/9930), Nokia Astound, varijante Samsung Galaxy S II i drugi.

PayPal korisnik može slati i primati novac putem ovog widget-a. Nakon što jedna osoba inicira zahtjev, potrebno je spojiti telefone dok ne počnu zujati. To znači da je prijenos podataka završen. Međutim, iz sigurnosnih razloga, korisnici moraju dovršiti transakciju upisom PIN koda ili lozinke.

PayPal se kreće u pravcu mjenjanja svijeta po pitanju plaćanja, kompanija vjeruje da je vrijeme kreditnih kartica prošlo i da su mobiteli budućnost plaćanja.