Google je predstavio novu AdWords funkcionalnost koja oglašivačima omogućava da segmentiraju izvješća na temelju toga gdje se oglas pojavljuje na stranici, da li je iznad organskih rezultata pretraživanja ili na desnoj strani. Ova značajka će omogućiti oglašivačima da utvrde da li im se isplati bidovati na oglase koji se nalaze na poziciji iznad rezultata pretraživanja.

Ovo je prvi put da su oglašivači u mogućnosti da vide kako se ponašaju njihovi oglasi kada se prikazuju ​​iznad rezultata pretraživanja u odnosu na ove sa strane,

izjavio je Jon Diorio, AdWords Reporting & Analytics.

U AdWords sučelju, Top/Side segmentacija može se obavljati na kampanjama, grupama oglasa, ključnim riječima i oglasima. Korisnici također mogu vidjeti pojedinosti o prometu na Google.com, Search Partners i Display Network Partners. Značajka će biti globalno dostupna u AdWords sučelju ovaj tjedan, a pojavit će se i u nadolazećem izdanju API-ja.

Iako AdWords odavno prikazuje metriku "Prosječna pozicija", broj između 1 i 3, ne može se uvijek prevesti kao "Top" položaj, jer Google ima određene uslove po pitanju CPC i ocjene kvalitete koje oglas mora ispuniti prije nego što bude promaknut u "Top" položaj.

Svaki oglašivač treba imati mogućnost da ispita performanse svojih oglasa za oba mjesta, i to je ono što im sada omogućavamo. Postoje neke situacije koje će pokazati da oglas na desnoj strani pruža najoptimalniji rezultat za oglašivače, pa oni to sada moći i uočiti,

navodi Jon Diorio.