Kompanija Zynga, kreator najpopularnijih društvenih igara, udružila se sa jednom od najvećih Internet tvrtki u Kini, Tencent, kako bi toj zemlji predstavila svoju ​​popularnu igru CityVille. Dvije kompanije su priopćile da je Kineska verzija CityVille, pod nazivom koji se prevodi kao Zynga Grad, pokrenuta kao beta verzija na Tencent sajtu za društveno umrežavanje.

Tencent je najpoznatiji kao QQ operator, koji je Kineski najpopularniji instant messenger, sa 647,6 milijuna aktivnih računa. No, kompanija također privlači i velik broj korisnika putem online igara i sajta za društveno umrežavanje.

Zynga Grad će prvo biti lansirana na Tencent Pengyou platformi, sajtu za društveno umrežavanje koji ima 101 milijun aktivnih korisnika mjesečno, a potom i na drugim Tencent platformama, uključujući i drugi sajt za društveno umrežavanje poznat kao QZone.

Zynga, čije je sjedište u San Franciscu, je stekla ime sa igricama na Facebook-u. Kompanija ima 232 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, a CityVille spada u njenu najpopularniju igru.

Zynga dolazi na ogromno tržište. Kina ima 485 milijuna korisnika Interneta i više od 900 milijuna korisnika mobilnih telefona.

Zynga je razvila Zynga Grad igru u vlastitom Kineskom studiu sa sjedištem u Pekingu, koji je angažirao lokalne programere i umjetnike. Pri dizajniranju značajki i dešavanja u igri vodilo se računa o Kineskoj kulturi.