Google je dodao igre, uključujući i veoma popularnu Angry Birds, na svoju brzorastuću društvenu mreže Google + koja sve više konkurira Facebook-u.

Želimo da se online igre igraju iz zabave i da budu smislene baš kao igranje u stvarnom životu,

izjavio je Vic Gundotra na svom blogu.

Osim Angry Birds, Google + za početak korisnicima nudi mogućnost igranja online igrica poput Bejeweled Blitz, Zynga Poker i Dragon Age Legends.

Iako je Google + prema nekim navodima najbrže rastuća društvenih mreža ikada, ostaje da se vidi hoće li moći predstavljati ozbiljnu prijetnju za najveću društvenu mrežu Facebook, koja ima više od 750 milijuna članova. Google ima milijarde korisnika u svijetu koje bi vremenom mogao uvući u svoju društvenu mrežu.

Igranje su među najpopularnijim aktivnostima na Facebook-u, kome Zynga, koja stoji iza najpopularnijih igrica poput FarmVille, može da zahvali za planetarni uspjeh.

Prema navodima kompanije comScore, trenutno najveći broj korisnika Google + dolazi iz SAD-a, 6,4 milijuna, zatim slijedi Indija sa 3,6 milijuna korisnika, Kanada sa 1,1 milijun, Velika Britanija sa 1,1 milijun i Njemačka sa skoro milijun korisnika.