Facebook je juče predstavio svoju novu uslugu, mobilnu aplikaciju Facebook Messenger. Facebook Messenger je potpuno odvojena aplikacija od Facebook-ve mobilne aplikacije. Dostupna je za Android i iPhone mobilne telefone, a omogućava slanje poruka prijateljima i malim grupama ljudi.

Ova aplikacija je očigledno produkt Facebook-ove akvizicije kompanije Beluga, s obzirom da je aplikaciju na Facebook blogu predstavila Lucy Zhang, suosnivač kompanije Beluga a sada inženjer u kompaniji Facebook. Inače, ovo je prva aplikacija koju je Facebook objavio mimo svoje službene aplikacije.

Ova aplikacija omogućava razmenu poruka sa Facebook prijateljima ali i sa kontaktima u telefonu. Pošto je Facebook Messenger deo Facebook poruka, svi vaši razgovori, mailovi, poruke i chat-ovi nalaze se na jednom mestu gde možete pregledati kompletnu istoriju svojih razgovora. Facebook Messenger ima mogućnost slanja fotografija i unosa lokacije, tako da ako odaberete da unesete svoju lokaciju, ljudi u vašoj grupi će na mapi moći videti gde se nalazite.

Aplikaciju Facebook Messenger možete u potpunosti besplatno preuzeti s Android Market-a i App Store-a.