Kada je pokrenut Google +, mnogi su bili razočarani time da Google ne nudi mogućnost sličnu onoj koju nude Facebook ili Twitter a koja omogućuje da dijelite društveni sadržaj sa eksterne web stranice. SEO stručnjak Alex Moss je došao na ideju da sa korisnim Kodom to popravi.

Alex Moss, SEO stručnjak koji radi na razvoju WordPress pluginova, navodi da nije razumijeo zašto nema službenog WordPress plugina ili Koda koji omogućuje ljudima da dijele URL-ove na Google + izvan samog Google +.

Kao SEO stručnjak želio sam se uvjeriti da je to moguće, bilo direktno ili barem na neki način koristeći +1 gumb za dodavanje funkcionalnosti dijeljenja +1 URL-ova sa Google + tako da ih svi vaši krugovi mogu vidjeti,

napisao je Alex Moss na svom blogu.

Alex Moss je izmijenio Google +1 gumb i napravio sive i plave "share" gumbe. Da bi značajka radila, Alex Moss je modifikovao URL za djeljenje sa Google + mobilnog sajta.

Upute, korak po korak, o tome kako implementirati ovu novu značajku na vašu web stranicu ili da bi je dodali na WordPress teme, možete pronaći ovdje.