hulu Kompanija Google je dala najvišu ponudu za video streaming sajt Hulu. Visina navodne ponude je oko 4 milijarde dolara, što je više nego dvostruko nego što je Google platio za YouTube. Međutim, Google-ova ponuda je uslovljena nekim još neodređenim dodacima koji se ne uklapaju u uslove Hulu vlasnika. Neke pretpostavke govore o tome da je Google tražio i određena prava i licence koje Hulu poseduje.

Jelo, koji je takođe zainteresovan za tehnologiju IouTube-a, ponuda 1,9 milijardi dolara, vrhu druge takmičara Amazon i Iahoo-a.

Vlasnici streaming video sajta Hulu su očekivali ponudu veću od 2 milijarde dolara i bez dodataka koje Google-ova ponuda uslovljava. Međutim, Dish Network, koji je veoma zainteresovan za Hulu tehnologiju, je dao ponudu od 1,9 milijardi dolara, koja je bila bolja od ponuda kompanija Yahoo i Amazon.

Mnogi se pitaju zašto Google želi Hulu kada već u svom vlasništvu ima YouTube? Iako YouTube ima šest puta više jedinstvenih gledalaca nego Hulu, Hulu ima četiri puta više impresija video oglasa nego YouTube. Drugi razlog se može pronaći u činjenici da 86,8 miliona ljudi u SAD gledaju TV emisije online najmanje jednom mesečno. Prema predviđanjima eMarketer-a do 2015 godine taj broj bi se trebao povećati na 125,3 miliona ljudi.

Još uvek je moguće da se Hulu ne proda, da će vlasnici streaming video sajta, koji uključuju News Corp., Walt Disney Co., NBC Universal i Providence Equity Partners, odbiti prodaju Google-u pod navedenim uslovima.