Michael_Arrington_onlinetrziste AOL i TechCrunch osnivač i urednik Michael Arrington i zvanično su se razišli. Do razlaza je došlo skoro tačno godinu dana od kada je AOL kupio populari blog sa popularnim vestima s sveta tehnologije. Michael Arrington-a će zameniti dugogodišnji urednik TechCrunch-a Erick Schonfeld.

Kompanija je saopštila da je Michael Arrington odlučio da je vreme da krene svojim putem, bez AOL-a i TechCrunch-a.

Mnogi smatraju da je krivac za ovu odluku CrunchFund, koji je ulagački fond koji je osnovao Michael Arrington i Patrick Gallagher. Fond ulaže i radi sa IT kompanijama ali je prvenstveno usmeren na investiranje u ranim fazama razvoja. CrunchFund je ovaj mesec podigao inauguralnih 20 miliona dolara investicija od investitora među kojima su AOL, Accel Partners, Austin Ventures, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Greylock Partners, Redpoint Ventures, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Ron Conway, Yuri Milner i Kevin Rose.

TechCrunch je veoma uspješna akvizicija AOL-a i veoma smo uzbuđeni oko naše zajedničke budućnosti. Michael Arrington, osnivač TechCrunch-a odlučio je da krene dalje od TechCrunch i AOL-a sa svojim novoformiranim investicionim fondom. Michael Arrington je poduzetnik svetske klase i mi se radujemo što ćemo podržati njegov novi poduhvat sa našim ulaganjem. Erick Schonfeld je imenovan za novog urednika TechCrunch-a,

navodi u svom obraćanju kompanija AOL.