Cher Wang-htc-os-onlinetrziste Cher Wang, predsjedavajuća HTC smartphone Corp., priopćila je da Tajvanska kompanija razmatra mogućnost kupnje operativnog sustava. Nakon što je Hewlett-Packard Co. (HP) 18. kolovoza objavio plan da odvoji svoje PC poslovanje od ostatka kompanije i zaustavi prodaju svog TouchPad tablet-a koji koristi operativni sustav WebOS, nekoliko proizvođača kao što su HTC i Samsung vidjeli su priliku da pokušaju steći WebOS platform čijom bi nadogradnjim dobili vlastiti OS sa kojim bi mogli mnogo ozbiljnije konkurirati na mobilnom tržištu.

Cher Wang ističe da je prednost HTC-a ta što može napraviti jedinstvene proizvode koji koriste različite operacijske sustave.

Mi možemo koristiti bilo koji OS. Ta posebnost nam daje značajnu prednost u odnosu na naše konkurente na tržištu. Naša snaga leži u razumijevanju operacijskog sustava ali to ne znači da po svaku cijenu moramo da imamo vlastiti OS,

priopćila je Cher Wang

HTC trenutno u potpunosti ovisi o Android OS i u manjoj mjeri od Microsoft Windows Phone 7 OS. Kompanija je učinio izvrstan posao sa prilagodbom korisničkog sučelja i iskustva sa svojim Sense korisničkim sučeljem koje pruža značajke koje su mnogo prihvatljivije za korisnika i bolju integraciju softvera u usporedbi sa ostalim Android uređajima.

Tajvanski HTC se smatra jednim od najodgovornijih za brz uspjeh Android OS. Kompanija je bila prvi partner Google-u za Android telefon, debitirajući sa G1 na T-Mobile USA, 2008 godine.

HTC želi da mnogo jače nastupi na mobilnom tržištu a dokaz tomu je i stjecanje iz srpnja, kada je kompanija sa 300 milijuna dolara preuzela kompaniju S3 Graphics i dobila prava na njene patente sa kojima bi se mnogo bolje mogla braniti protiv nasrtaja Apple-a na ovo tržište.