ori-allon-onlinetrziste Twitter je upravo objavio da je kupio Julpan, servis za pretragu koji je usmeren na analizu društvenih informacija koje se dele na servisima kao što je Twitter a u cilju poboljšanja rezultate pretrage. Twitter navodi da će ovaj servis biti iskorišćen za pomoć korisnicima u pronalaženju interesantnog sadržaja.

Direktor i osnivač kompanije Julpan ranije je radio za Google. 2006 godine, kompanija Google je stekla ekskluzivna prava na algoritam za pretragu pod nazivom Orion koji je bio delo tada 26-godišnjeg studenta pod imenom Ori Allon. Allon je nastavio da radi za Google, integrišući svoj sistem u njihov glavni algoritam za pretragu u kom od tada igra ključnu ulogu. Ori Allon je napustio Google 2010 godine i osnova kompaniju Julpan.

Twitter navodi da je kupio i tehnologiju i celi tim koji broji 12 ljudi od kojih je većina nekada radila za Google, ne želeći da objavi vrednost celog posla.

Twitter nije mogao da pojasni kako će tačno biti primenjena Julpan tehnologija, osim da da će ona biti integrisana na različite načine.

Prošlog meseca, Twitter je predstavio novu “Activity” karticu dizajniranu da pomogne ljudima da lakše uočavaju interesantan sadržaj tako da ostajeda se vidi da li će doći do nekih promena na ovom planu.