tim-cook-iphoneKompanija Apple planira da 4. listopada upriliči događaj za medije na kom bi predstavila svoju novu generaciju iPhone-a. Domaćin medijima bi bio novi izvršni direktor kompanije, Tim Cook. Izvori bliski kompaniji Apple navode da će novi iPhone biti pušten u prodaju nekoliko tjedana nakon predstavljanja.

Apple se i dalje drži pravila da ne daje nikakve izjave povodom novih proizvoda prije planiranog događaja i prezentacije. Ova najavljena prezentacija će biti prva za Tim Cook-a nakon preuzimanja dužnosti izvršnog direktora u kolovozu, kada je Steve Jobs dao ostavku zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Tim Cook će vjerojatno tijekom prezentacije imati uobičajenu pomoć od Phil Schiller-a, Scott Forstall-a i Eddy Cue-a.

Još uvijek nije poznato da li će Steve Jobs biti prisutan na ovom događaju, kako bi svojim prisustvom smanjio pritisak koji je na Tim Cook-u i koji će se morati potruditi da ubijedi dioničare, prisutnu publiku i sve obožavatelje da je kompanija Apple u sigurnim rukama novog vođstva.

iPhone 5 bi prema nekim navodima trebao da ima veći zaslon, da bude tanji i da ima kameru od 8 megapixela.