yahoo_logo_2 Glasine koje već neko vrijeme kruže online tržištem da je Yahoo u potrazi za novim vlasnikom su sada i potvrđene od strane suosnivača Jerry Yang-a, koji je priznao da je Bord Dirdektora u razgovoru s potencijalnim kupcima.

Naši savjetnici rade sa nama na razvoju ideja koje ćemo slijediti. U isto vrijeme, oni analiziraju ponude koje dolaze od nekoliko ponuđača koji pokazuju interes za nekoliko potencijalnih mogućnosti. Mi ćemo odabrati i strukturirati najbolji pristup za tvrtku, dioničare i zaposlenike, navodi u e-mailu Jerry Yang.

Ono što se zna jeste da je kompanija Yahoo na prodaju, Allen & Co istražuje prodaju kompletnog poslovanja ili samo nekih dijelova, i nažalost, Yahoo zaista ne traži novog izvršnog direktora. To je zapravo i razumljivo jer svatko tko kupi Yahoo ili neki od dijelova kompanije, sigurno da će želiti da on izabere izvršnog direktora.

Prema nekim izvorima, najmanje tri investicijske kompanije su ozbiljno zainteresirane za kupnju Yahoo-a. Bilo kakva dogovor sa investicijskim kompanijama biti će ovisan o eksplicitnoj suradnji Yahoo-ovih azijskih partner, Alibaba i Softbank, koji će biti potrebni za monetarizranje Yahoo-ove azijske imovine.

Investicijske kompanije Silver Lake Partners i Digital Sky Technologies investirale su 1,6 milijardi dolara u Alibaba Group. Mnogi ovo tumače kao znak da se Silver Lake Partners priprema dad a ponudu za Yahoo.

Prema nekim izvorima kompanije News Corp, Disney i Glam Media su kontaktirale Yahoo za dodatne informacije oko prodaje. Naravno, ne treba zaboraviti da je Microsoft prie nekoliko godina bio blizu preuzimanja Yahoo-a tako da ga ne treba isključiti kao mogućeg kupca.

Kompaniju Yahoo očekuje veoma uzbudljiv period koji bi trebao da riješi pitanje njene budućnosti a kakva će ona biti, ostaje da se vidi.