Meg Whitman-hp-onlinetrziste Nakon glasina koje su kružile online tržištem već nekoliko dana, zvanično objavljeno da je Leo Apotheker smenjen sa funkcije izvršnog direktora kompanije HP. Njegove mesto treba da zauzme bivši izvršni direktor eBay-a, Meg Whitman.

Novi izvršni direktor kompanije Hewlett-Packard, Meg Whitman, potvrđen je i od strane Borda Direktora. HP je u poslednjih jedanaest godina promenio sedam izvršnih direktora a dosadašni, Leo Apotheker, se održao na ovoj poziciju manje od godinu dana.

HP definitivno ima unutarnjih problema a Meg Whitman izgleda kao prava osoba koja će da ih reši, barem na papiru. Kao izvršni direktor eBay od 1998 godine pa do 2008 godine, ona je vodila malu firmu od 40 zaposlenih i 4 miliona dolara godišnjeg prihoda do mega poslovanja sa preko 15.000 zaposlenih i 8 milijardi dolara godišnjeg prihoda.

Nakon eBay-a Meg Whitman se kandidovala za Guvernera Kalifornije, ali je izgubila od Jerry Brown na novembarskim izborima 2010 godine. Ona se pridružila HP-ovm Bordu Direktora u januaru 2011 godine.

Meg Whitman ističe da će nastaviti kontroverznu strategiju koju je prošlog meseca saopštio sada već bivši izvršni direktor Leo Apotheker, a koja podrazumeva gašenje mobilnog operativnog sistema WebOS i prodaju PC poslovanja.

Meg Whitman je za konsultanta angažovala Henry Gomez-a, koji je sa njom radio u eBay ali i tokom njene kampanje za Guvernera.