Napster Muzički servis Rhapsody objavio je da kupuje svog konkurenta Napster, u nastojanju da proširi svoju bazu korisnika. Prema sporazumu kompanija, Rhapsody ovom kupovinom dobija i sve Napster pretplatnike i ostalu imovinu, a Best Buy, kao dosadašnji vlasnik Napster-a, će dobiti manji udeo u kompaniji Rhapsody.

Pod "ostalom imovinom" koja ovom kupovinom sada pripada Rhapsody prvenstveno se misli na Napster-ov striming katalog od preko 15 miliona pesama, kao i aplikacija za desktop, TV i mobilne uređaje. Napster takođe omogućava pristup striming radio stanicama, hiljadeama playlists, offline muzici, grafikonima i još mnogo toga.

Best Buy je 2008 godine stekao obnovljeni Napster muzički servis, što je omogućilo da ovaj poznati prodavac elektronike uđe na muzičko online tržište.

Napster se smatra pionirom kada je u pitanju servis za deljenje datoteka.Kompanija je omogućavala korisnicima da razmenjuju muziku jedni sa drugom preko web-a. Servis je vrlo brzo dostigao ogromnu popularnost ali onda su usledile brojne tužbe muzičkih kompanija koje su optuživale Napster za povredu autorskih prava, nelegalnu distribuciju muzike i ostalo, rušeći kompaniju i sam brend, da bi na kraju zaštitni znak ovog muzičkog servisa bio prodat.

U vreme kada je Best Buy kupio Napster, servis je tvrdio da ima 700.000 pretplatnika, a o kom broju se sada radi, nije objavljeno.

Što se tiče muzičkog servisa Rhapsody, ovo je kompanija koja je ispred svog vremena. Rhapsody je veći deo protekle decenije proveo pokušavajući da pridobije potrošače zainteresovane za uslugu muzičke pretplate. Sada, cela muzička industrija pokušava da implementira taj poslovni model.

Prema nekim saznanjima ovaj dogovor o preuzimanju treba da se okonča 30. novembra.