sony-ericsson-logo Proizvođač mobilnih telefona Sony Ericsson odlučio je da se tijekom 2012 godine prebaci samo na pravljenje smartphone uređaja nakon što je prodaja njegovih “običnih” mobitela drastično opala u trećeg tromjesečju.

Kompanija će nastaviti ulagati u smartphone tržište, pomičući cijeli portfelj ka smartphone uređajima tijekom 2012 godine. Prodaja njegovih “običnih” mobitela je smanjena, osobito u Zapadnoj Europi,

navodi se u priopćenju kompanije Sony Ericsson.

Tvrtka, koja je nastala kao zajedničko ulaganje kompanija Sony i Ericsson, donijela je ovu odluku nakon podataka o padu prodaje “običnih” mobitela i porastu prodaje smartphone-a. Tijekom trećeg fiskalnog tromjesečja, koje je završilo 30. rujna, Xperia smartphone čini čak 80 posto ukupne prodaje, što je povećanje od 50 posto u poređenju sa istim razdobljem u 2010 godini.

Ukupna prodaja je 1,6 milijardi evra, što je porast u odnosu na 1,2 milijarde evra kolika je bila prodaja u drugom tromjesečju.

Svakako da je konkurencija na ovom tržištu žestoka, ali mi vjerujemo da je naša tranzicija na proizvodnju smartphone uređaja potez koji će nam pomoći u našim ambicijama da imamo dugoročan i profitabilan rast. Za sada je neizvjesna makro-ekonomija i ukupno povjerenje potrošača u predstojećem četvrtom tromjesečju,

priopćio je Bert Nordberg glavni operativac kompanije Sony Ericsson.