Iako je danas veoma lako objaviti video online, ipak kada je u pitanju online zarada sa videom, to može zahtevati dosta truda i vremena osim ako već niste izgradili reputaciju i veliku publiku. U ovom segment Švedsko poslovanje VideofyMe je odlučilo da pomogne svima koji žele pravljenjem videa ostvariti zaradu na Internetu.

VideofyMe servis već je prihvatilo oko 42.000 nezavisnih blogera u Švedskoj, koji mogu zaraditi novac emitovanjem preroll oglasa ubačenih u svaki video objavljen na platformi. Servis sada otvara vrata za sve korisnike širom sveta, u nadi da će privući video blogere iz celog sveta.

videofyme

U suštini, radi se o YouTube alternativi koja nudi svim svojim korisnicima online zaradu od reklama, što i YouTube nudi ali samo određenim korisnicima i po pozivu. Video sadržaj se može upload-ovati sa weba ili putem iPhone aplikacije, i ako želite video možete odmah objaviti na Facebook i Twitter.

Browser video rekorder je dizajniran imajući na umu prvenstveno potrebe blogera, pa tako pruža ugrađenim Teleprompter a tu su i VideofyMe widgeti i dodaci dostupni za sisteme za upravljanje sadržajem (CMS) kao što su WordPress i Drupal.

Za sada je velika većina korisnika iz Švedske ali VideofyMe širi svoj domet radeći na proširenju pokrivenosti svojih oglas na velikim tržištima i povećanju broja reklama partnera kako bi blogeri imali mogućnost veće zarade. VideofyMe navodi da se trenutno najveće zarade njenih korisnika kreću oko 7.000 dolara.

S obzirom na lakoću korišćenja i dobar izgleda Web i iPhone aplikacije, VideofyMe je koristan video bloging servis, sa kojim može da se ostvari neka online zarada.