ChevronWP7-185x213

Windows Phone korisnici su i zvanično dobili mogućnost za “otključavanje” svojih telefona, što u ovom kontekstu znači pokretanje aplikacija koje nisu prošle kroz WindoWs Mobile Marketplace.

ChevronVP7 Labs sada omogućava korisnicima da pokreću sve aplikacije na svom Windows Phone uz blagoslov kompanije Microsoft. ChevronVP7 Labs usluga košta 9 dolara po uređaju.

Nepotpisane aplikacije koje su trenutno dostupne uključuju alat za snimanje ekrana, monitoring web servera i status baterije.

ChevronVP7 Labs je dizajniran da omogući programerima da instaliraju, pokrenu i otklone grešake u nepotpisanim aplikacijama na svojim Windows Phone uređjima. Na sajt se prijavljujete sa svojim Windows Live ID i plaćate malu naknadu koja vam omogućava da sami napišete i delite spostveni Kod,

naglašavaju Rafael Rivera, Chris Walsh i Long Zheng, koji su razvili ovaj alat.

ChevronVP7 prvi put je debitovao prošle godine, a ubrzo nakon toga Microsoft je kontaktirao tim kako bi ih ohrabrio da preprave alat pod uslovima kompanije. U januaru je Microsoft izjavio da je alat prepravljen i da je sada potpuno u skladu sa zakonom.

Prošlog meseca Nokia je predstavila svoje prve smartphone uređaje koje pokreće operativni sistem Windows Phone, Lumia 800 i Lumia 710. Lumia 800, za koji izvršni direktor kompanije Nokia, Stephen Elop, kaže da pravi predstavnik Windows Phone, nalazi se u završnoj fazi proizvodnje tako da se očekuje da će distribucija u Evropi početi krajem ovog meseca a očekuje se da će koštati € 420 bez PDV-a.