google+-stranice Kompanija Google je objavila da je njena društvena mreža Google + napokon dobila Pages. Ova dugo očekivana značajka omogućuje poslovanjima i brandovima da grade svoju prisutnost na društvenoj mreži i povežu se izravno sa svojim potrošačima širom svijeta. Ono što je pohvalno jeste da se ove stranice sada mogu dodavati u krugove jednostavno sa web pretragom. Još jedan zanimljivost je i potez Google-a koji ističe da na ovim stranicama neće biti oglasa.

Vic Gundotra, viši potpredsjednik inženjeringa u kompaniji Google, navodi da korisnici sada mogu dodati poslovanja u svoje krugove, preporučiti ih sa +1 i povezati se osobno sa članovima tima nekog poslovanja putem Hangouts.

Odlična značajka Google + Stranica je Direct Connect, koja omogućuje korisnicima dodavanje stranice u svoje krugove tako što bi pretraživali +[naziv branda] na Google-u. Direct Connect se oslanja na dominaciju koju Google ima u potrazi, koja bi trebala da se iskoristiti i u drugim područjima kao što su e-mail i mape što bi trebalo Google+ mrežu da diferencira od konkurenata a posebno od Facebook-a.

Druga velika potencijalna prednost Google + Stranica je da one mogu kreirati svoje vlastite krugove sa kojima se onda može selektovati publika kojoj bi se prikazivao određeni sadržaj. Trenutno je Google kreirao "VIPs", "Customers" i "Team members" krugove koje administratori stranica mogu popuniti. Ako Google ponudi učinkovitiji i precizniji način sortiranja sljedbenika u krugove, po dobi, lokaciji i drugim obilježjima, Stranice bi mogle objavljivati ​​različite sadržaje različitim demografskim podskupinama svoje publike kako bi se povećala relevantnost.

Google je svoju društvenu mrežu pokrenuo u lipnju a mjesec dana kasnije je zatražio od poslovanja i organizacije da ne koriste njegove stranice za poslovne svrhe.

Trenutno smo usredotočeni na optimizaciju korisničkog iskustva, no, naš tim inženjera će odmah nakon toga krenuti sa izgradnjom sličnog optimiziranog poslovnog iskustva za Google +,

svojevremeno je priopćio Christian Oestlien, član Google+ tima.

Skupina poslovanja, uključujući Macy’s, Pepsi, Toyota, Angry Birds i Zen Bikes, već su postavili svoje poslovne stranice na Google +.