microsoft-yahoo-aol Yahoo, AOL i Microsoft su ušli u partnerske odnose kako bi udružili svoje oglase i integrirali svoje prodajne platforme, tako da sada svako od njih može prikazivati sve oglase. Ideja je da se povećanje prodaje i marža za sve tri kompanije čineći proces kupnje i prodaje nerezerviranih ​​oglasnih prostora jednostavnijim i praktičnijim za marketing i izdavače.

Dogovor o partnerstvu triju kompanija treba da stupi na snagu početkom 2012 godine, nakon što kompanije integriraju svoje sustave real-time ponude, Yahoo Network Plus, AOL Advertising.com i Microsoft Media Network.

Sporazum će se odnositi na SAD, dok Yahoo i AOL planiraju da prošire svoje partnerstvo i na Kanadu.

Zamjetno je odsustvo kompanija Google i Facebook iz ovog partnerstva, one su napravile značajan napredak na tržištu prikazivanja oglasa, gdje su AOL, Yahoo i Microsoft povijesno bili glavni igrači, u danima kada su Web portali vladali online oglašavanjem.

Međutim, oglašavanje u pretraživanju, gdje dominira Google, predstavlja veći segment tržišta online oglašavanja već nekoliko godina. AOL, Yahoo i Microsoft se muče kako bi bili konkurentni u tom djelu. Yahoo i Microsoft su napravili partnerstvo za pretraživanje, ali ono još uvijek ne daje očekivane rezultate.

Ovaj sporazum o partnerstvu se fokusira na nerezerviran oglasni prostor, koji je oglasni prostor na web stranicama koje marketeri kupuju u procesima baziranim na aukcijama u oglasnim mrežaa i razmjenama. S druge strane, marketeri koji kupuju rezervirani oglasni prostor plaćaju premiju za određeni prostor, za određeno vrijeme prikazivanja i sa određenom frekvencijom.