fast-fiveTorrentFreak je objavio listu 10 piratskih filmova koji su najviše bili preuzimani u 2011 godini. Do ove liste se došlo analizom podataka o broju preuzimanja sa BitTorrent-a. Film koji se najviše preuzimao u 2011 godini nije ni izbliza bio toliko popularan kao što je 2010 godine bio Avatar, koji je preuzet više od 16 milijuna puta. Ovaj opadajući trend se vidi i na svim ostalim filmovima sa liste. Ili je manje piratstva ili su filmovi ove godine znatno lošiji?

U pad može se objasniti porastom legalnih alternativa, i pojavljivanjem još nekoliko novih piratskih streaming sajtova koji su također imali svoj učinak na ovu listu. Međutim, budući da se ukupan broj aktivnih BitTorrent korisnika nije smanji, ukupan broj preuzimanja je možda jednostavno raspoređen na mnogo više naslova u 2011 nego li u 2010 godini.

Sa više od 9 milijuna preuzimanja Fast Five je prvi na listi dok su iza njega na drugom i trećem mjestu Hangover II i Thor.

Kao i svake godine do sada, postoji nekoliko iznenađenja. Pa tako se na ovoj listi nisu našli Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides i Transformers: Dark of the Moon, filmovi koji bilježe fantastičnu zaradu. S druge strane, na listi 10 filmova koji su se najviše preuzimali u 2011 godini našli su se 127 Hours i Sucker Punch, čija je zarada bila, može se reći, prilično skromna.

Ova lista uključuje filmove svih formata, uključujući i cammed verzije.

Evo kako izgleda lista top 10 piratskih filmova koji su se najviše preuzimali sa BitTorrent-a u 2011 godini:

bittorrent-top-10