facebookVerovali ili ne Facebook je danas pokrenuo inicijativu koja omogućava opciju korisnicima koji imaju suicidalne misli da se direktno povežu sa kriznim savetnikom preko Facebook chat-a. Najpopularnija društvena mreža na svetu, Facebook, ima oko 800 miliona korisnika među kojima se pojavljuju i oni sa određenim problemima. Facebook je ogroman, poređenja radi jedino su Kina i Indija imaju više stanovnika. S obzirom na veličinu, naravno da ima korisnika koji svoje probleme iznose na najpopularnijoj društvenoj mreži, vapeći za prijateljem, slušaocem i pomoći.

Cilj ovoga je da se pomogne osobama koje su nevolji tako da ona može da dobije pravu pomoć u najkraćem mogućem roku, naglasio je Fred Wolens, menadžer u kompaniji Facebook zadužen za sprovođenje javne politike kompanije.

Ako Facebook korisnik uoči neku problematičnu poruku, treba da pritisnite dugme Settings, pored komentara, i izabere "report". Facebook će onda poslati tom pojedincu telefonski broj National Suicide Prevention Lifeline ili link na chat na kome bi mogli voditi poverljiv razgovor sa savetnikom za ova pitanja. Takođe, ako neko pretražuje Google ili Yahoo koristeći reč "suicide" (samoubistvo), biće mu prikazan telefonski broj i web sajt National Suicide Prevention Lifeline.

Najpopularnija društvena mreža na svetu, Facebook, sa svojih 800 miliona korisnika pravi još jedan korak dalje kako bi pomogla korisnicima koji imaju sumoubilačke misli, povezujući ih direktno sa osobama koje će im pružiti profesionalnu pomoć.