androidPrema nekim najavama Google bi uskoro mogao da pokrene novi, sofisticiraniji glasovni asistent za Android uređaje koji će moći da odgovara na naredbe izrečene prirodnim jezikom. Glasovni asistent kodnog imena Majel mogao bi se pojaviti već u siječnju ili veljači 2012 godine.

Majel bi trebao da bude nadogradnja za Android-ovu trenutnu Voice Actions aplikaciju koja omogućuje upućivanje poziva, slanje e-mailova, pretraživanje Interneta i obavljati i druge radnje putem glasa. Međutim, trenutno se Voice Actions oslanja na postojeće, definisane glasovne naredbe za razliku od Siri, koji vam omogućuje prirodniji razgovor.

Očekivanja su da će Majel biti u mogućnosti da govori sa glasom sličnim ljudima zahvaljujući Google-ovoj akviziciji kompanije Phonetic Arts što ni značilo da će biti dosta sličan Siri.

Inače, projekt je nazvan Majel po glumici Majel Barrett-Roddenberry koja je u Zvjezdanim Stazama “Star Trek” pozajmila svoj glas kompjutoru broda.

Predsjedavajući kompanije Google, Eric Schmidt, nedavno je naglasio da je Siri izuzetno "značajan razvoj" koji bi mogao da ugroziti osnovno poslovanje Googla, Internet pretraživanje. Siri koristi Google po defaultu za obavljanje web pretraživanja ali također može i da koristiti Bing, Yahoo, Wolfram Alpha, i niz drugih online usluge kako bi pružio što bolje i relevantnije informacije i odgovore.