facebookFacebook Timeline sada je napokon postao dostupan svim korisnicima širom svijeta. Ako još uvijek ne vidite novi Facebook Timeline, aktivirajte ga ovdje. Što je to što Facebook Timeline donosi korisnicima?

Prva stvar koju netko vidi kada posjeti vaš Facebook profil je Cover, lijepa velika slika na vrhu stranice. Da biste dodali sliku na svoj Cover, idite na Timeline, a zatim kliknite “Add a cover” na vrhu stranice. Možete učitati fotografiju ili odaberite jednu iz postojećih albuma. Ako želite da promijenite sliku, jednostavno kliknite na sliku i odaberite “change cover”.

fb_timeline_

Facebook-ov izgled se sada potpuno promijenio, sada ispod vaše profilne i Cover fotografije nalaze se sve informacije koje ste unijeli o sebi. To uključuje ​​vaš posao, obrazovanje, status vaše veze, gdje živite i ostalo.

Odmah pored toga nalaze se vaši prijatelji, fotografije, mjesta koje ste čekirali na mapi, Likes i ostalo. Facebook-ovom kupnjom kompanije Gowalla, check-in značajka će svakako doživjeti mnoga poboljšanja u budućnosti.

Okvir ažuriranja statusa nalazi se na vrhu Timeline-a, gdje možete jednostavno dijeliti linkove, fotografije i razmišljanja sa svojim prijateljima.

Umjesto linearnog profila, ažuriranja i postovi na zidu sada će biti sadržani u dva stupca. Facebook sadržaj je sada organiziraniji, ali u isto vrijeme, ovisno o vašim postavkama privatnosti, pruža mogućnost da vaši prijatelji vrlo lako znaju točno ono što radite na Facebook-u. Facebook aktivnosti, Like, komentari, promjene koje napravite na svom profil i sl. će biti prikazane u okviru u sklopu ova dva stupca.

Ostatak Timeline-a će biti vaša ažuriranja, postovi koje su vaši prijatelji podelili izravno sa vama, fotografije na kojima ste tagovani, sadržaju aplikacija trećih strana, drugim riječima sve ostalo što se prikazivalo na vašem zidu. Sada, je to sve to mnogo preglednije i urednije, prikazano u malim okvirima.

Također, Facebook ima velikih problema sa postavkama privatnosti koje usljed raznih pritisaka stalno mjenja, te tako unosi konfuziju mnogim korisnicima. Sa Timeline, imate potpunu kontrolu nad tim tko vidi što i kada.

Ako želite da provjeriti kako netko vidi vaš Facebook profil, jednostavno kliknite na gumb “Settings”, na vrhu vašeg Timeline-a, i odaberite "View as …" i upišite ime tog nekog prijatelja.

ViewAs

Kada je u pitanju odlučivanje o tomu tko može vidjeti što, možete pregledati sav označeni sadržaj prije nego što se pojavi na vašem Timeline-u. U vašim postavkama privatnosti, odaberite “How Tags Works”, i tu pregledajte označene fotografije i postove prije nego što se prikažu na Timeline tako da uvijek možete provjeriti da nema neka neugodna slika koja dolazi iz news feed-a vašeg prijatelja. Također, još uvijek možete izbrisati postove sa vašeg profila a možete pregledati i sav svoj sadržaj, i vidljivi i skriveni, putem Activity Log koji je dostupan na vrhu vašeg Timeline-a.

Postavka koja je nova u Facebook Timeline je “feature posts” koja je slična WordPress Sticky Post postavljanju. Možete odabrati bilo koji post, svoj ili neki koji je deljen od strane nekog drugog, i postaviti ga na vrh stranice, baš kao što bi to uradili na blogu. Ovo je odličan način da osigurate da je to ono što će ljudi prvo vidjeti na vašem profilu.

Ovaj novi izgled daje posebnost Facebook-u u prostoru društvenog umrežavanja. To je vaš digitalni ekvivalent koji možete voljeti ili ne voljeti, što je stvar ukusa, ali jedno je sigurno, za Facebook nema više povratka.