nielsenKako se 2011 godina bliži kraju, sve je više statistika kakva je bila ova godina. Mnogi izvori su davali svoje statistike tipa: koji su bili najprodavaniji tech proizvodi, najpopularnije Facebook igre, najpopularniji antivirus programi, najpopularnije Android aplikacije i ostalo. Kompanije za istraživanje online tržišta upravo je izašla sa svojom statistikom koja sadrži popis najpopularnijih Američkih Web brandova u 2011 godini, popis najpopularnijih Američkih društvenih mreža i blogova, popis najpopularnijih Američkih video sajtova, kao i popis najvećih proizvođača smartphone uređaja u 2011 godini.

Statistika kompanije Nielsen pokazuje da je u 2011 godini Google bio najposjećeniji Američki Web brand dok je Facebook zadržao svoje liderstvo među društvenim mrežama i blogovima.

top brandovi

Tijekom 2011 godine, skoro 137,6 milijuna Amerikanaca, u prosjeku, je posjetilo Facebook, bilo od kuće ili sa računala na poslu.

top drustvene mreze

YouTube je također neprikosnoveni lider u kategoriji video sajtova. Više od 100 milijuna Amerikanaca, u prosjeku, je gledalo video sadržaj na YouTube.

top video sajtovi

Smartphone uređaji su bili izuzetno popularni u 2011 godini, najveći broj potrošača koji se odlučio da kupi novi telefon kupovao je Apple, koji je sada vodeći proizvođač smartphone uređaja. Isto tako, treba reći da je Android lider na tržištu operativnih sustava.

top smartphone proizvodjaci

Kompanija Nielsen navodi da ovo istraživanje obuhvata podatke koji se odnose na period od sječnja do listopada 2011 godine.