duduOperater na tržištu naziva domena, Sedo, danas je objavio da je posredovao u prvoj velikoj prodaji domena u novoj godini. Tvrtka navodi da je uspješno posredovala u prodaji domena Dudu.com kompaniji iz Dubajia, Dudu Communications, koja upravlja više-jezičnom društvenom mrežom koja se zove Dudu. Kompanija je do sada koristila GoDudu.com domen za svoju društvenu mrežu, tako da je ovo kupovina iz vrlo praktičnih razloga.

Sedo je objavio da je domen Dudu.com prodat za milijun dolara. Koliko je to dobra prodaja govori i da je to cijena po kojoj su prodati Furniture.com, Sky.com i Domainname.com. Isto tako to je duplo veća cijena od domena kao što su 3D.com, Logo.com i Puzzle.com.

Sedo navodi da su pregovori s bivšim vlasnikom domena Dudu.com, koji je iz Kine, trajali tri mjeseca.

Jedan od najzanimljivijih aspekata prodaje je taj da Dudu.com nije bio na prodaju već da je Sedo tim za akviziciju domena morao u ime kupca napraviti pronaći vlasika i obaviti posao kupnje.

Naš tim govori 27 različitih jezika, pa tako spadamo u malu skupinu onih koji su u mogućnosti da obavljaju sve vrste pregovora širom svijeta. Uz našu kulturalnu kompetenciji i jezične sposobnosti, Sedo se ističe kao jedan od najkvalificiranijih, najiskusnijih i istinski međunarodni lidar na tržištu domena,

ističe direktor prodaje u Sedo, LiesbethMack-de Boer.