LinkedInDruštveni mediji mogu biti od velike koristi u generisanju Lead-ova. Postavlja se pitanje koliko su različiti društveni kanali efikasni u direktnom dovođenu Lead-ova? Mnogi će reći da su najevikasniji Facebook i Twitter, međutim, nisu u pravu. U nedavnom istraživanju koje je sproveo HubSpot na više od 5.000 poslovanja, došlo se do zaključka da je web promet sa LinkedIn generisao najeću “visitor-to-lead” konverziju. Jednostavno rečeno, poslovanja su generisala 3 puta više Lead-ova kada su koristila LinkedIn neko kada su koristila Facebook ili Twitter.

Stopa konverzije koju ima LinkedIn takođe je nadmašila onu koju imaju ostali društveni mediji. Pa tako, od ukupnog web prometa koji je došao na ove sajtove poslovanja putem društvenih medija, 0.98% тоg prometa se pretvorilo u Lead dok se 2,74% prometa koji dolazi sa LinkedIn-a pretvara u Lead. Ako bi u ovom prometu sa društvenih medija gledali samo promet koji dolazi sa Facebook-a i Twitter-a onda bi vidjeli da je ta razlika još veća jer se samo 0.77% prometa sa Facebook-a konvertuje u Lead a sa Twitter-a 0.69%.

linkedin-lead-konverzija

Za dobre posnavaoce ovo i nije neko iznenađenje. LinkedIn je profesionalna mreža na kojoj se korisnici okupljaju iz poslovnih razloga a ne da bi gledali slike nečijih kućnih ljubimaca. Uzimajući u obzir mentalitet korisnika i samu namenu mreže, onda i ne čudi što je LinkedIn mnogo bolji od Facebook-a ili Twitter-a za ciljano pretraživanje profesionalna prirode.

Neke trikove za korišćenje LinkedIn mreže u svrhu rasta vašeg poslovanja uključuju obraćanje više pažnje na ono što se već pokazalo da dobro radi na vašem sajtu. Uočavanje i analiza onoga što privlači kupce na vaš sajt.

Ljudi se pridružuju LinkedIn mreži kako bi pokazali u čemu su stručni, pronalazili poslove ili angažovali druge za to i pronalazili sadržaj i informacije koje bi mogle obogatiti njihov profesionalni život. Stoga, poslovanja koja ciljaju druga poslovanja, naravno da će naći veću koncentraciju svojih ciljnih tržišta na LinkedIn. Takođe, velika je verovatnoća da oni što posećuju LinkedIn spadaju u osobe koje imaju na neki način poslovni način razmišljanja, što samim tim pomaže boljim performansama poslovnog sadržaja.