androidKompanija Google objavila je svoje ​​najnovije podatke koji se tiču rasta Android-a.

Google navodi da je Android-ova godišnjoj stopu rasta veća od 250 posto, naglašavajući da se sada 850.000 novih Android uređaja aktivira svaki dan. To znači da je ukupan broj Android uređaja u svijetu dosegao 300 milijuna.

S obzirom na posljednje podatke prema kojima je sredinom prosinca dnevno aktivirano oko 700.000 Android uređaja a tijekom Božićnog vikenda aktivirano je čak 3,7 milijuna uređaja jasno je da usvajanje Android uređaja značajno ubrzava.

Također, treba reći da se sada na Android Market nalazi 450.000 aplikacije, što je čak tri puta više u odnosu na godinu dana ranije kada je Google objavio da na Android Market-u ima 150.000 aplikacija.

Naravno, vrijedno je spomenuti da Android operativni sustav ima nekoliko verzija od kojih je najnovija Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Do sada, Ice Cream Sandwich verzija usvojena je na vrlo malom broju uređaja, na samo 0,6 posto.

Mobilno tržište je u ekspanziji. Rat za liderstvo na tržištu mobilnih operativnih sustava još uvijek traje. Kompanija Apple je imala značajnu dominaciju na tržištu međutim odbio je da licencira svoj iOS tako da se sada suočava sa gomilom klonova dostupnih na tržištu. Treba reći da je glavni konkurent Apple-a Google Android koji nezaustavljivo napreduje prema liderskoj poziciji na ovom rastućem tržištu.