redbullBrandovi koje žele iskoristiti Facebook Timeline značajku neće još dugo morati čekati. Prema dobro obavještenim izvorima Facebook planira da krajem veljače predstavi nešto drugačiji Timeline za brandove nego što je to sada za osobne profile. Sama činjenica da to planiraju da objave na svojoj prvoj fMC konferenciji namjenjenoj marketerima koja će održati 29. veljače u New Yorku, sugerira da će se raditi o jednom sasvim novom pristupu brand stranicama.

Facebook navodno još uvijek razmatra neke specifičnosti kao na primjer, će se dogoditi sa svim različitim karticama i aplikacijama koje brandovi trenutno koriste na svojim Facebook stranicama. Trenutno, brandovi koriste različite aplikacije koje im omogućuju bočne tipke koje koriste za promociju branda, proizvoda i ostalih informacija. Jedna od ideja navodno je da se pretvore u kutije na Timeline for Brands, na sličan načinu na koji je Spotify smješten na korisnikovom Timelines.

Ono što marketeri očekuju ​​od novih Facebook stranica za brandove jeste:

  • Aktivnosti organizirane u kutije na njihovom Timeline
  • Mogućnost da razviju aplikacija koje bi koristile neke drugr rijeći pored "Like", kao na primjer, Slušaj, Klikni i ostalo
  • Fleksibilnost uređivanja koja bi omogućavala jednostavno dodavanje događaja ili fotografija u historiju branda na Facebook stranici
  • Nove mogućnosti za iskorištavanje Facebook cover slike kao i ostalih vizuelno primamljivih dijelova na stranici

Korisnici su do sada otkrili neke zaista kreativne načine sa kojima su povećali učinkovitost svojih Timelines tako da brandovi očekuju da sa novim Timelines za brandove dobiju još neke mogućnosti za svoju promociju.

Facebook je danas lansirao 12 medijskih aplikacije za Timelines kao što su Yahoo, Washington Post Social Reader, Digg Social Reader i The Guardian social news aplikacija.

Dodavanjem ovih aplikacija na Timelines Facebook pokušava da svoju društvenu mrežu pretvori u nešto više od prostora koji služi samo za povezivanja sa prijateljima.