btjunkieAkcije koje su poduzimane u posljednje vrijeme protiv sajtova za razmjenu datoteka imale su za cilj da upozore vlasnike ostalih sličnih servisa. Upozorenje je bilo prilično glasno i jasno, ugašen je Megaupload jedan od najvećih servisa za dijeljenje datoteka, a njegov vlasnik, čuveni Kim DotCom, i nekoliko njegovih saradnika uhapšeno je i sada se suočavaju sa veoma ozbiljnim optužbama. Nakon ovoga, a prvi su reagirali FileServe i FileSonic koji su dobrovoljno ugasili ovu svoju uslugu.

BTjunkie, jedan od najvećih BitTorrent indeksa na Internetu, odlučio je da se dobrovoljno ugasi kako bi spriječio pravne akcije kakve su doživjeli The Pirate Bay, Megaupload i drugi. Švedski Vrhovni Sud je nedavno potvrdio kazne osivačima The Pirate Bay koji su osuđeni za kršenje autorskih prava 2009 godine.

BTjunkie je osnovan u lipnju 2005 godine i od tada se nalazi među najpoznatijim BitTorrent sajtovima koji ima nekoliko milijuna mjesečnih korisnika.

BTjunkie nikada nije bio uključen u neki pravni postupak, a da bi tako i ostalo odlučeno je da se servis zatvori.
Iako BTjunkie nikada nije bio izravno označen kao netko tko krši autorska prava ipak se prošle godine našao na RIAA i MPAA popisu sajtova koji “olakšava” Site masovno kršenje autorskih prava.

Također, BTjunkie je jedan od pojmova koji je cenzurirana od strane Google-a, zajedno sa The Pirate Bay, RapidShare, uTorrent i drugim, zbog povezanosti sa online piratstvom.

Navodno je čista slučajnost to što se gašenje Megaupload-a dogodilo samo dan nakon velikih online protesta protiv SOPA i PIPA. Iako ovo gašenje BTjunkie predstavlja još jednu dobivenu bitku za industriju sadržaja, ipak rat sa dijelovima Interneta za koje oni smatraju da potiču kršenje autorskih prava, daleko je od gotovog. Sljedeća bitka može biti zakonodavna ili se može fokusirati na građansko ili kazneno pravo.

Ono što je medijsko-korporativni klan sigurno postigao jeste da je zaplašio mnoge dovodeći ih u poziciju da postupaju kao BTjunkie i FileSonic.